Intimiteit
 


 

 


Intimiteit

Ruimte in je relatie

Workshops en trainingen voor paren (m/v, v/v, m/m) en singles.
Jellie Keuning en Wino Penris

Eerst verliefd en dan...?
Een relatie begint heel spannend: je partner is de mooiste, liefste slimste van de wereld en je hele leven draait om hem of haar. Jullie gaan helemaal in elkaar op. Maar na verloop van tijd worden de verliefdheid en de passie meestal wat minder. Vanuit de 'waarheden' die je uit je jeugd hebt meegenomen kijk je naar je partner. Je begint ook zijn of haar schaduwkanten te zien. Je gaat je misschien ergeren aan bepaalde dingen of je partner stelt je wel eens teleur. Je zou hem of haar het liefste een beetje veranderen... De kunst is dan om je relatie naar het volgende niveau te brengen: van verliefdheid naar een volwassen relatie. En als dat niet lukt, loopt de relatie misschien wel spaak.

...liefde in overvloed!
We dagen je uit je te verdiepen in je eigen rol in de relatie. Je leert kritisch naar jezelf te kijken en negatieve patronen te herkennen en voorkˇmen.
 Je leert ervaren hoe belangrijk het is om autonoom te zijn: je hebt geen partner nodig om gelukkig te zijn. Je hebt misschien wel het geluk dat je hem of haar in jouw geluk kunt laten delen! Delen vanuit overvloed dus, in plaats van claimen vanuit een gemis. En iedere dag weer opnieuw bewust kiezen voor je partner. Of juist niet.

Wat je ook leert, is hoe je nog intenser kunt genieten van intimiteit en hoe je er helemaal kunt zijn voor de ander. We leren je een aantal Tantrische technieken die het vrijen nog veel intenser maken.

Hoe werkt dat?
Op de eerste plaats is het erg belangrijk dat je goed leert waarnemen. Voelen wat voor jou belangrijk is en weten wat er bij de ander speelt. En dat is waar we in onze workshop op ingaan. Je leert hoe het is om je partner je onverdeelde aandacht te geven. En hoe moeilijk dat kan zijn. En hoe krachtig ook. Je leert intens te voelen wat de ander bij jou losmaakt. En om dat eerlijk uit te spreken. Voor jezelf en voor je partner. En om jezelf en je partner volledig te accepteren, met al jullie zon- en schaduwkanten.

Intimiteit
Kortom, je leert dat intimiteit veel meer is dan seks. En je leert ook technieken om aan te raken. En om van aanrakingen te genieten. Zo kun je een nieuwe impuls geven aan je liefdesleven! En we leren je enkele technieken en inzichten uit de Tantra.

Tantra
Tantra is het antwoord op de vraag: "is dit alles?" als je het over je liefdesleven hebt. Tantra is een oude oosterse wijsheid die ons Westerlingen een andere manier biedt om naar onszelf en naar onze relatie te kijken. Tantra is waar spritualiteit, liefde en lichaam bij elkaar komen. Als je eenmaal met Tantra begint zul je al snel merken dat je liefdesleven veel intenser wordt.

Laten we eerlijk zijn. Met onze trainingen en workshops begint jullie leerproces pas. Daar ben je misschien wel de rest van je leven mee bezig. Dat klinkt misschien zwaar, maar het is juist zo verschrikkelijk leuk en spannend om ermee bezig te zijn, dat je na een workshop waarschijnlijk niet anders meer wilt. Ook hier geldt: niet het doel is belangrijk, maar de weg ernaartoe.

Ons aanbod is niet vast. We verzorgen steeds weer nieuwe cursussen en workshops die we ook steeds verder ontwikkelenen op grond van onze ervaringen met de cursisten  en ook op basis van vragen van deelnemers. Bel dus gerust als je een gerichte vraag hebt.

Jellie en Wino verzorgen ook een workshop op het komende Tantrafestival in Rotterdam.
Zie www.tantratraining.nl/index.php/tantrafestivals voor meer informatie.